بلندترین برج های جهان

به سوی بی‌نهایت و فراتر از آن، نگاهی به بلندترین آسمان‌خراش ها

سمیه مصطفی
8 تیر 1395
1 دیدگاه
امتیاز این مطلب:
0 رای 0 / 5

به سوی بی‌نهایت و فراتر از آن، نگاهی به بلندترین آسمان‌خراش ها

به مدت چندین دهه، عبارت "بلندترین برج های جهان" تنها مختص آسمان‌خراش‌‌های نیویورک و شیکاگو بود. اما حالا دیگر نه؛ امروزه در دیگر نقاط جهان هم شاهد سر برآوردن آسمان‌خراش‌‌های غول‌آسا هستیم.

تا زمان نگارش این مطلب، تنها دو ساختمان (منظور ازساختمان، بناهای قابل سکونت می‌باشند) در جهان ارتفاعی بیش از ۲۰۰۰ پا (۶۱۰ متر) دارند. در ماه آپریل سال ۲۰۰۳، ساخت بنایی با ۳۳۰۷ پایی (۱.۰۸ کیلومتر) آغاز شد که تا سال ۲۰۲۰ ساخت آن به طول خواهد انجامید. این ارتفاع دو برابر عددی است که "مرکز یکپارچه تجارت جهانی" به عنوان بلندترین آسمان‌خراش شمال آمریکا به آن دست یافته است. دیگر کشورهای جهان( بویژه کشورهای آسیایی) نیز در این زمینه دست بکار شده‌اند.

بلندترین برج های جهان

مرتفع‌ترین برج دنیا در حال حاضر، ارتفاعی برابر با ۲۷۱۷ پا (۸۲۸ متر) دارد. برج‌‌های ایالات متحده آمریکا جایی میان ۵ رتبه نخست ندارند و تنها آسمان‌خراش‌‌های دو شهر شیکاگو و نیویورک به نمایندگی از این کشور، در لیست ۲۱ ساختمان مرتفع دنیا جای گرفته‌اند. چین در این زمینه رشد قابل توجهی داشته است، به خصوص در کلان‌شهرهای شانگهای و هنگ‌کنگ که ساختمان‌‌های سربه فلک کشیده آنها را به تسخیر خود درآورده‌اند. شهر دوبی در امارات متحده عربی هم یکی دیگر از مدعیان است.

در ادامه نگاهی می‌اندازیم به ببیست و یک ساختمان سر به فلک کشیده جهان.

 

برج ویلیس

 

۲۱٫ برج جین مائو، شانگهای( ۴۲۱ متر)

شانگهای مفتخر به داشتن سه بنای عظیم در این لیست بیست و یک گانه است. برج جین مائو شامل فضاهای اداری و تجاری است و در طبقات ۵۳ تا ۸۷ آن هتل گراند هایت شانگهای جای گرفته است (البته این مرتفع‌ترین هتل شانگهای نیست). این ساختمان زیبا و عظیم الجثه طولانی‌ترین سیستم شوتینگ رختشویی را دارد.

۲۰٫ هتل و برج بین‌المللی ترامپ، شیکاگو (۴۲۳ متر)

به هیچ عنوان قصد نداریم وارد مسادل سیاسی شویم و تنها به معرفی ساختمان ها بسنده می‌کنیم. این ساختمان که به تازگی در پهنه آسمان شیکاگو پدیدار شده، از منظره زیبای ساحلی رودخانه در مجاورت خیابان میشیگان نهایت استفاده را برده است. این برج که عمدتاً به هتل و واحدهای مسکونی اختصاص داده شده با چشم‌انداز خیره کننده‌اش بسیاری را بسوی خود می‌کشاند. این هتل و برج بین‌المللی در ابتدا قرار بود بلندترین ساختمان جهان باشد، که البته به دلیل تغییر برنامه‌ها این اتفاق نیفتاد.

۱۹٫ ۴۳۲ Park Avenue، نیویورک سیتی (۴۲۶ متر)

این برج مرتفع‌ترین سقف را میان تمام ساختمان‌های نیویورک داراست؛ اما گنبد مخروطی و آنتن بلندی مثل ساختمان امپایر استیت و یا مرکز تجارت جهانی ندارد. این ساختمان سفید رنگ با ۸۸ طبقه (بالای همکف)، ۱۰۴ واحد مشاء و یدک کشیدن عنوان " بلندترین ساختمان مسکونی در جهان" به نظر نمی رسد که برای پله نوردی انتخاب مناسبی باشد!

۱۸٫ مارینا ۱۰۱، دبی (۴۲۷ متر)

باید گفت پس از اتمام ساخت مارینا ۱۰۱ (ساختمان سمت چپی از دو ساختمان بلند در حال ساخت) و انتقال افراد به آن، ساختمان Park Avenue 432لقب بلندترین ساختمان مسکونی در جهان را از دست خواهد داد (هر چند نیویورک سیتی هم می‌تواند پس از اتمام ساخت برج سنترال پارک این عنوان را به چنگ بیاورد). ۳۰ طبقه این ساختمان که بتازگی افتتاح شده است. این طبقات در اختیار هتل هارد راک است و خانه‌‌های مجلل این ساختمان نیز در حال آماده سازی‌ اند. یکی از برترین مراکز خرید دبی نیز در برج مارینا قرار دارد.

گفتی است دبی جذاب ترین و پرتوریست ترین شهر امارات است. بسیاری از گردشگرانی که چندین بار به دبی سفر کرده اند، هنوز هیچ کدام از شهرهای دیگر امارات را ندیده اند. بخشی از جذابیت گردشگری دبی به مدرن بودن و داشتن همین ساختمان ها مربوط می شود. به طوری که حجم زیادی از خرید بلیط هواپیما توسط گردشگران خارجی به کشور امارات مربوط به شهر دبی می شود.

۱۷٫ ووهان سنتر، ووهان، چین (۴۳۸ متر)

ووهان سنتر نیز همانند مارینا ۱۰۱ هم اکنون افتتاح شده است اما هنوز کسی در آن سکونت ندارد. مجاورت با دریاچه و همچنین رودخانه یانگ تسه، این بنای زیبا را شبیه به کشتی بادبانی غول پیکری کرده است. تناسب طراحی این بنا با محیط اطراف، نشان دهنده تمرکز روزافزون بر مسئله کاهش آلودگی هوا در کشور چین است.

۱۶٫ مرکز مالی بین‌المللی گوانگژو، گوانگژو، چین (۴۳۹ متر)

گوانگژو، سومین شهر بزرگ چین با برج‌‌های دوقلوی سر به فلک کشیده اش توجه بسیاری را به خود جلب کرده است؛ ساختمان مد نظر ما، بنای کم ارتفاع تری است که در عکس می‌بینید. آنطور که از نامش پیداست این ساختمان عمدتاً کاربری اداری دارد اما یکی از هتل‌‌های Four Seanonsرا نیز در ارتفاعات زیبای خود جای داده است. مرکز گوانگژو همانند ووهان سنتر بنایی مدور و صیقلی است.

 

برج شنژن

۱۵٫ KK100، شنژن، چین (۴۴۲ متر)

نام این ساختمان زیبا که از مالک و سازنده آن یعنی مشاور املاک و مستغلات Kingkeyگرفته شده، در سال ۲۰۱۱ به عنوان یکی از برترین آسمان‌خراش‌‌های جهان افتتاح شد. طراحی کشیده و مدور این ساختمان، بسیار به سبک معماری چینی نزدیک است. یکی از شعبه‌‌های هتل "سن رجی" طبقات فوقانی این ساختمان تجاری را به خود اختصاص داده است.

۱۴٫ برج ویلیس، شیکاگو (۴۴۳ متر)

ویلی بزرگ ( نامی که ساکنان این شهر روی آن گذاشته‌اند) سالها به عنوان بلندترین ساختمان جهان و با نام "برج سیرز" شناخته می‌شد. هرچند این ساختمان عناوین پیشین خود را از دست داده و اکنون دومین ساختمان بلند آمریکاست، ولی همچنان نمادی افسانه ای در افق آسمان شیکاگو به شمار می‌رود. برادر کوچکتر این بنا، برج هنکاک است که همین طراحی دوشاخه و آشنای شهر بادخیز شیکاگو در آن به چشم می‌خورد .

۱۳٫ برج ژی‌فنگ، نانجینگ (۴۵۰ متر)

این بنای مخروطی شکل، بویژه با هدف مقاومت در برابر زلزله ساخته شده است. خطوط برش این بنا و بخش‌‌های مختلف تشکیل دهنده ساختمان، ظاهر آن را شبیه به قطعه‌‌های بازی تتریس کرده است که بر روی هم چیده شده‌اند. هتل اینترکنتینانتال نانجینگ در این ساختمان قرار دارد.

۱۱/۱۲٫ برج‌‌های بهم پیوسته پتروناس، کوالالامپور (۴۵۲ متر)

بلندترین زوج برج‌‌های دوقلوی جهان، از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۴ عنوان بلندترین ساختمان‌‌های جهان را دارا بودند. این آسمان‌خراش‌‌های باشکوه ریشه در سبک معماری مالایی دارند و با پلی دو طبقه که ۵۵۸ متر از سطح زمین ارتفاع دارد، به یکدیگر متصل شده‌اند. این ساختمان‌ها، دفاتر اداری بسیاری را در خود جای داده و دارای مرکز خرید بسیار بزرگی در طبقات پایینی‌اند.

۱۰٫ مرکز تجارت بین‌المللی، هنگ‌کنگ (۴۸۴ متر)

بلندترین ساختمان هنگ‌کنگ، در یکی از زیباترین افق‌‌های شهر‌‌های دنیا از سال ۲۰۱۰ قد علم کرده است. کاربری این ساختمان تنها اداری نیست و شامل بخش‌‌های دیگری همچون مرکز خرید، رستورانی ۱۰۱ طبقه و مرتفع‌ترین هتل جهان یعنی هتل ریتز کارلتون هنگ‌کنگ نیز هست ( که با داشتن کافی شاپ و استخر شنا در طبقه ۱۱۸، مرتفع‌ترین کافی شاپ و استخر را نیز می‌توان به عناوین این ساختمان افزود).

۹٫ مرکز مالی جهانی شانگهای، شانگهای (۴۹۲ متر)

هر چندکه گویا سازندگان این بنا چنین قصدی نداشته‌اند اما این آسمان‌خراش شباهت عجیبی به دربازکن بطری دارد! براساس گفته‌‌های سایت The Skyscraper Center، طراحی این برج "از تقاطع دادن دو کمان باز با منشوری چهار ضلعی تشکیل شده است که به ترتیب یادآور سمبل‌‌های کهن چینی از بهشت و زمین هستند"؛ می‌توان این موضوع را دلیلی قانع کننده برای طراحی منحصربفرد این ساختمان به شمار آورد. این برج همچنین دومین هتل مرتفع جهان یعنی هتل پارک هایت شانگهای را در دل خود جای داده است.

 

برج مارینا

 

۸٫ تایپه ۱۰۱، تایپه (۵۰۹ متر)

این برج زیبای تایوانی شبیه پاگودایی (نیایشگاه بودایی‌‌های شرق آسیا که برجی مطبق است) عظیم الجثه است. تا سال ۲۰۰۴ رتبه اول در بلندترین برج های جهان را داشت. این بنای منحصربفرد و فضای اطرافش، در هر سال نو جلوه ای خیره کننده به شهر تایپه می‌دهد. علاوه بر اینها تایپه ۱۰۱ بلندترین ساختمان سبز دنیاست (این بنا بدلیل سازگاری با محیط زیست موفق به دریافت گواهینامه LEED Platinumشده است).

۷٫ مرکز مالی CTF، گوانگژو، چین (۵۳۰ متر)

این ساختمان که جوانتر و بلندتر از برج‌‌های دوقلوی گوانگژوست، قرار است پس از استقرار گروه هتلداری Rosewoodدر سال ۲۰۱۷ منزلگاه بزرگترین هتل جهان در ۱۶ طبقه فوقانی‌اش شود. این برج در واقع شباهت چندانی به برادر دوقلو خود نداشته و برخلاف همتای خود ظاهری لبه دار و مستطیلی دارد.

۶٫ مرکز یکپارچه تجارت جهانی، نیویورک (۵۴۱ متر)

انتخاب ارتفاع ۱۷۷۶ پا برای این برج به هیچ عنوان اتفاقی نیست و مصادف با زمان استقلال ایالات متحده امریکاست. مرکز تجارت جهانی که نماد آزادی و انعطاف آمریکایی است، با این عدد وجه وطن پرستانه ای را به زیبایی‌اش افزوده است. این برج رتبه ششم را در لیست بلندترین برج های جهان دارد. البته با احتساب بخش آنتن فوقانی، این برج بلندترین ساختمان در نیمکره غربی زمین است. این بنا در یادبود حادثه یازدهم سپتامبر ساخته شده است.

۵٫ برج جهانی لوته، سئول (۵۵۵ متر)

این برج که در پایتخت کشور کره جنوبی می‌درخشد. لوته بخش‌های مختلفی از قبیل سینما، واحدهای اداری و تجاری دارد. همین طور واحد های مسکونی آن امکان کار کردن و زندگی در یک مکان را فراهم کرده‌اند. مانند بسیاری از آسمان‌خراش‌‌های جدید، در طراحی این ساختمان نیز تمرکز بر استفاده از ترکیب چشمگیر شیشه و آهن بوده است.

۴٫ مرکز مالی پینگ، شنژن، چین (۵۹۹ متر)

این بنای حیرت انگیز فولادی، تداعی کننده ظاهر کلاسیک و ساده آسمان‌خراش‌ها و دومین ساختمان بلند در چین است. برج کوتاه تری در مجاورت آن در حال ساخت است که بوسیله پلی به آن متصل خواهد شد.

۳٫ برج ساعت ابراج البیت، مکه (۶۰۰ متر)

این بنا که با نام برج ساعت سلطنتی مکه هم شناخته می‌شود در شهر مذهبی مکه و در مسیر مسجد جامع واقع شده است. ابراج البیت از مجموع چند برج تشکیل شده، که برای اسکان خیل عظیم زائران شهر مکه مورد استفاده قرار می‌گیرد. برج ساعت، بلندترین ساختمان این مجموعه و در برگیرنده چهار عدد از بزرگترین و مرتفع‌ترین ساعت‌‌های جهان است.

 

برج خلیفه بلند ترین برج جهان

 

۲٫ برج شانگهای، شانگهای (۶۳۲ متر)

این بنا دومین ساختمان بلند جهان و همچنین دومین برجی است که مرز باورنکردنی ارتفاع ۶۰۰ متری را در نوردیده است. این برج با سطحی صاف و ساختاری مارپیچ در کنار طراحی سازگار با محیط زیست، زیبایی برج‌‌های سه گانه شانگهای را کامل می‌کند. برج شانگهای که "شهر عمودی" هم نامیده می‌شود دارای محلات، باغچه‌‌های خانگی، فضاهای متعدد تجاری (کوچک و بزرگ) و هتل نیز هست.

۱٫ برج خلیفه، دبی (۸۲۸ متر)

و بالاخره صدر لیست بلندترین برج های جهان، برج خلیفه دبی است. این ساختمان که تقریباً ۲۰۰ متر از نزدیکترین رقیب خود بلندتر است، ابرها را نیز می‌شکافد. در طراحی این بنا از گل صحرایی Hymenocallisو معماری اسلامی الهام گرفته شده است. برج خلیفه مرتفع‌ترین کلوب شبانه، رستوران و سکوی دید باز جهان را داراست؛ مهم تر از همه اینکه این ساختمان، تا به امروز بلندترین بنایی است که به دست بشر ساخته شده است.