مسجد نصیر الملک شیراز

شیرازگردی (همه آنچه در سفر به شیراز باید بدانید)

رایا مارکت
10 اسفند 1398
0 دیدگاه
امتیاز این مطلب:
10 رای 3.904296875 / 5

راهنمای کامل سفر به شیراز

شیراز، شهر شعر و شاعری، شهر بناهای تاریخی و خوردنی های خوشمزه، عجیب دیدنی است. شیراز شهری است که ویژگی های تاریخی و هنری اش، نه تنها گردشگران ایرانی را به سمت خود می کشاند، بلکه بسیاری از توریست های خارجی نیز، در فصل های توریستی به ویژه اردیبهشت ماه، پا به این شهر زیبا می گذارند تا از آثار غنی تاریخی شیراز لذت ببرند و در هتل های شیراز اقامت کنند. شیراز غنی از آثار تاریخی است که تماشای آن، بی اغراق کار یکی دو روز نیست و سفر به شیراز و تماشای دیدنی هایش، حداقل دو هفته کامل زمان می برد. در این مقاله می خواهیم صفر تا صد شیرازگردی لذت بخش را به شما نشان دهیم.

خصوصیات شیرازی ها

پیش از سفر به شیراز بهتر است مردم مهربان و خوش گذران شیراز را بهتر بشناسید. شیرازی ها مهمان نواز هستند و غریب نوازی می کنند. از آن جایی که مکان های تفریحی زیادی دارند، آخر هر هفته، احتمالا شیرازی ها را می بینید که بار و بندیل یک پیک نیک حسابی را بسته اند و به جایی برای تفریح می روند. شیرازی ها زیاد درگیر مادیات نیستند و از طرفی همه کارهای خود را با آرامش انجام می دهند.

بهار در سفر به شیراز

در میان تمامی فصل ها، فصل بهار در شیراز برجسته تر است. عطر گل های بهاری و درختانی که به تازگی لباس سبز خود را به تن کرده اند همراه با هوای مطبوع و نسیم خنک، بهار را بهترین فصل شیراز قرار داده است. هر چند که پاییز رنگارنگ هم در این شهر تماشایی است. آب و هوای شیراز در تیر ماه که گرم ترین ماه سال است، به 30 درجه سانتی گراد می رسد و در دی ماه که سردترین ماه سال است، حدودا 5 درجه سانتی گراد می شود.

بهار در شیراز

در ماه اردیبهشت که به شیراز می روید، نه تنها عطر بهارنارنج شما را مست می کند، بلکه تنوع توریست های خارجی هم، شما را به وجد می آورد. تعداد توریست ها در این شهر به حدی زیاد می شوند که گویی در کشوری دیگر قرار گرفته اید.

چگونه به شیراز برویم؟

برای سفر به شیراز می توانید سفر زمینی یا سفر هوایی را انتخاب کنید. حدودا شیراز 930 کیلومتر از تهران فاصله دارد و اگر بخواهید از طریق زمینی با اتوبوس یا با قطار بروید، باید حدودا 10 ساعت زمان سپری کنید و اگر سفر هوایی را انتخاب کنید بعد از 1 ساعت و 15 دقیقه به مقصد می رسید.

شیراز گردی

مکان های دیدنی در سفر به شیراز

به سراغ دیدنی های شیراز برویم و از تماشای بناهای تاریخی این شهر، لذت ببریم و به ایرانی بودنمان افتخار کنیم. اولین جایی که هر گردشگری به دیدن آن می رود، حافظیه است.

حافظیه شیراز

مقبره شاعر مشهور و معروف ایرانی، "حافظ" در این شهر قرار دارد. شاعری که شب های یلدا با فالش سپری می کنیم و در کتابخانه هر کدام مان دیوان شعر او، قرار گرفته است و حالا چه چیزی بهتر از این که از مقبره این بزرگ مرد هم دیدن کنیم و چند اشعار مفهومی وی را بخوانیم. در حافظیه شیراز می توانید از باغ و درختانی که در اطراف مقبره وجود دارد نیز لذت ببرید. معماری حافظیه به سبک معماری هخامنشیان و زندیان است. حافظیه در شمال شهر شیراز و جنوب دروازه قران قرار دارد.

حافظیه شیراز

بنشین بر لب جوی و گذر عمر ببین

کاین اشارت ز جهان گذران ما را بس

سعدیه در سفر به شیراز

شیراز زادگاه هنرمندان به نامی است که دیگر جهان همچون آن ها به خود ندیده است. آرامگاه سعدی از دیگر جاذبه های دیدنی شیراز است که در انتهای خیابان بوستان قرار گرفته است. در اطراف آرامگاه سعدی بزرگان دیگری نیز بنا به وصیت خود دفن شده اند. اینجا مکانی است که سعدی اواخر عمر خود را در آن جا گذرانده و امروز، مقبره وی در آن قرار دارد.

سعدیه شیراز

آرامگاه خواجوی کرمانی

شیراز در دل خود شاعران به نام بسیاری دارد. مقبره خواجوی کرمانی هم در این شهر دفن شده است. آرامگاه وی، در دامنه کوه صبوی و تنگ الله اکبر، قرار گرفته است و این آرامگاه چشم انداز زیبایی بر دروازه قرآن دارد.

ارامگاه خواجوی کرمانی

مسجد نصیر الملک در سفر به شیراز

مسجد نصیر الملک شیراز از آن دسته مکان هایی است که عکس های زیادی از آن در فضای مجازی دیده می شود. امکان ندارد پا به این مسجد رنگی رنگی بگذارید و دست به دوربین خود نبرید. این مسجد به خاطر شیشه های رنگی خود، نور آفتاب را با رنگ های مختلف، روی زمین انعکاس می دهد و تصاویری هنری و بی نظیر می سازد. بازی با نور و رنگ هر گردشگری را مدهوش می کند. این مسجد در محله گودعربان و خیابان لطفعلی خان زند واقع شده است و از بناهایی است که در دوره قاجار توسط استاد حسنعلی نصیرالملک ساخته شده است.

مسجد نصیر الملک شیراز

حمام وکیل شیراز

حمام وکیل از یادگاری های کریم خان زند است که در نزدیکی بازار وکیل و مسجد وکیل قرار گرفته است. نقطه قابل توجه در ساخت این حمام، مدرن بودن آن نسبت به دوره ای است که حمام ساخته شده است. این حمام با معماری پیشرفته ای ساخته شده است و به گونه ای طراحی شده که در طول استحمام، گرما از حمام بیرون نمی رود و سرما نیز وارد حمام نمی شود.

مسجد وکیل در سفر به شیراز

مسجد وکیل هم از یادگاری های کریم خان زند است. این مسجد در نزدیکی حمام وکیل و بازار وکیل قرار گرفته و جزو دیدنی های شیراز است. سبک معماری ویژه مسجد و منبر 14 پله ای که از سنگ یکپارچه مرمری ساخته شده است، شما را حیرت زده خواهد کرد. گفته شده که کریم خان سنگ مرمر یک پارچه را از مراغه به شیراز آورده و در این مسجد، قرار داده است.

مسجد وکیل

بازار وکیل

لذت خرید در بازارهای سنتی و قدیمی همیشه به گونه ای متفاوت تر است. حال به دل یکی از بازارهای قدیمی ایرانی می رویم. وقتی وارد بازار وکیل می شوید، همچون بازار سنتی اصفهان، به یاد فیلم های قاجاری تلوزیون می افتید. در آن لحظه نمی دانید هوش و هواستان را به سقف و معماری بنای بازار بدهید یا هواستان به صنایع دستی و سوغاتی های این بازار باشد؟

(عمارت کلاه فرنگی (آرامگاه وکیل

در دوران سلطنت زندیان، در این عمارت، از مهمانان و سفیران خارجی پذیرایی می شد. عمارت کلاه فرنگی مکانی برای برگزاری مراسمات رسمی و اعیاد بود. این عمارت یکی از عمارت های مورد توجه کریم خان زند بود. وی وصیت کرده بود پس از مرگش او را در شاه نشین شرقی عمارت دفن کنند. از این رو عمارت کلاه فرنگی، آرامگاه وکیل نیز هست. در عمارت کلاه فرنگی، کاشی کاری ها، نقوش اسلامی و سازه هشت ضلعی، توجه شما را به خود جلب می کند. از تماشای موزه ای که در این عمارت قرار دارد غافل نشوید.

آرامگاه وکیل

خانه زینت الملوک

زینت الملوک، دختر قوام الملک چهارم است که در این خانه زندگی می کرد. چه احساس عمیقی با حوضچه وسط حیاط و بنای قدیمی و چوبی خانه برقرار خواهید کرد؟ این خانه در سمت غربی نارنجستان قرار گرفته و تماشای آن خالی از لطف نیست. به راستی که سقف های نقش و نگار شده با منبت کاری و آینه کاری و نقاشی های این خانه، تماشایی است.

ارگ کریم خان

ارگ کریم خان، در دوره زندیه ساخته شده است و در سال های 1766 تا 1767 میلادی، برای زندگی کریم خان زند، بنا شد. از آن جایی که در دوره پهلوی از این خانه به عنوان زندان استفاده کرده اند، بنای ارگ کریم خان، دچار آسیب هایی شده است با این حال این خانه تماشایی همچنان حرف هایی برای گفتن دارد. برای رفتن به این مکان، به مرکز شهر شیراز بروید. ارگ کریم خان در نبش خیابان شهرداری قرار دارد.

ارگ کریم خان

خانه قوام یا نارنجستان

باغ های زیبای شیرازی تمامی ندارند. به خانه قوام یا نارنجستان شیراز که سر بزنید، درختان نارنج سر سبزی را می بینید که تمام خانه را پر کرده اند. از این رو به این خانه، نارنجستان می گویند. گچ بری ها، معرق کاری ها، کاشی کاری ها هر ایرانی ای را مجذوب خود می کند. در طبقه پایین این خانه، در سرداب آن، موزه ای از اشیای قدیمی پرفسور پوپ قرار دارد. پرفسور پوپ ایران شناس معروفی بود که امروزه می توان آثار جمع آوری شده از وی را در این مکان مشاهده کرد. خانه قوام در خیابان لطفعلی خان زند قرار گرفته است.

باغ عفیف آباد

باغ زیبای عفیف آباد شیراز در دوره صفویه ساخته شده است. این باغ تفرجگاهی برای پادشاهان صفوی بود. پس از آن در دوره قاجار، میرزا علی خان قوام الملک، اقدام به خریداری این باغ می کند و پس از بازسازی، از آن استفاده می کند و عمارتی میان باغ احداث می کند. موزه های متنوعی در دل این باغ وجود دارد که تماشای آن، قطعا جالب توجه خواهد بود. برای رفتن به باغ عفیف آباد باید به انتهای خیابان عفیف آباد بروید و در نزدیکی خیابان ستارخان، باغ را ببینید.

باغ عفیف آباد

عمارت شاپوری

این عمارت زیبا توسط یکی از بزرگترین معماران شیرازی بنا شده است و در دوره پهلوی در سال 1310 تا 1315 ساخته شده است. مالک این عمارت، عبدالصاحب شاپوری، یکی از تاجران مشهور شیرازی بود. این عمارت تا دهه 70 در دست خانواد شاپوری بود اما بعد از چند سال که متروکه شده بود، سازمان میراث فرهنگی استان فارس، این خانه را خریداری کرد و امروزه، عموم مردم می توانند از این خانه هنری و زیبا دیدن کنند و در رستوران ها و کافی شاپ های آن، از خوردن یک غذای محلی یا فالوده شیرازی خوشمزه این شهر، لذت ببرند.

مسجد جامع عتیق

قدیمی ترین مسجد شیراز که به آن مسجد جمعه یا مسجد آدینه می گویند، مسجد جامع عتیق است. این مسجد قدیمی به نظر می رسد در دوران عمرولیث صفاری ساخته شده باشد اما زمان دقیق ساخت آن مشخص نیست.  کتیبه ای به خط "یحی الجمالی الصوفی"  در این مسجد وجود دارد که متعلق به یکی از خطاطان مشهوره دوران شاه اسحاق است. در این کتیبه، جملاتی در شان قرآن کریم نوشته شده است.

مسجد جامع عتیق

آرامگاه شاهچراغ

یکی از اماکن مذهبی شیراز با معماری مذهبی ویژه ای که دارد، آرامگاه شاهچراغ است که آرامگاه حضرت میر سید احمد بن موسی (ع)، برادر امام رضا در آن جا قرار دارد. آرامگاه شاهچراغ، به راستی آرامشی وصف نشدنی دارد.

موزه موسیقی شیراز

این همه بنای دیدنی و شگفت انگیز در یک شهر تاریخی، شگفت انگیز است. موزه موسیقی شیراز از بناهای تاریخی شیراز است که به دوره قاجار تعلق دارد. به این موزه، خانه منطقی نژاد هم می گویند. سازهای ایرانی، اتاق آرشیو، موسیقی ملل و استودیوی موسیقی را در بخش های این موزه خواهید دید.

موزه موسیقی شیراز

باغ ارم شیراز

شیراز شهر باغ های سر سبز و زیبا است که در این میان باغ ارم شیراز، بسیار تماشایی است. درختان سرو و نارنج این باغ، سال های سال است که استوار مانده اند و بزرگان بسیاری در طول این سال ها، از این باغ تماشایی، دیدن کرده اند. حوض و عمارت حیرت انگیزی که روبرویتان قرار می گیرد، برای لحظه ای شما را به مکانی فراتر از یک باغ می برد. در این باغ علاوه بر درختان زیبایی و بنای تاریخی زیبایی که وجود دارد، باغ گیاه شناسی هم قرار گرفته که انواع گیاهان شگفت انگیز در آن وجود دارند.

تخت جمشید شیراز

همه ما ایرانی ها از شکوه تخت جمشید شنیده ایم. این بار در سفر به شیراز این شکوه و عظمت را با چشم نظاره خواهیم کرد. تخت جمشید شیراز از آن دسته دیدنی هایی است که به هیچ عنوان نمی شود در سفر به شیراز از دست داد. تخت جمشید 55 کیلومتر از شیراز فاصله دارد و یکی از تاریخی ترین آثار هنری در این شهر است. این بنا که یادگاری از دوران هخامنشیان است و به گونه ای نشان دهنده قدمت سرزمین پارس است، بیش از 125هزار متر مربع وسعت داد. طول تخت جمشید با طول آکروپولیس آتن برابر است اما عرض آن چهار برابر این سازه است. تخت جمشید حدود 2500 سال پیش به دستور داریوش بزرگ ساخته شد. کتیبه بزرگ داریوش، بر دیوار جنوبی تخت، نشان دهنده این موضوع است که هیچ بنایی همچون تخت جمشید تا قبل از آن، روی زمین وجود نداشته است.

تخت جمشید شیراز

مجموعه پاسارگاد و آرامگاه کوروش کبیر

بدون شک، زیباترین و جذاب ترین جاذبه تاریخی شیراز و ایران، مجموعه پاسارگاد است که در دوره هخامنشیان ساخته شده است. این مجموعه شامل، باغ پادشاهی پاسارگاد، کاخ دروازه، کاخ اختصاصی، آرامگاه کوروش بزرگف مسجد پاسارگاد و آب نماهای باغ شاهی، آرامگاه کمبوجیه، کاروانسرای مظفری، کاخ بارعام، محوطه مقدس، تنگه بلاغی و ساختارهای دفاعی تل تخت است که در 30 کیلومتری شهر شیراز قرار گرفته است. تماشای همه این آثار تاریخی، بیش از یک روز زمان می برد.  در مجموعه پاسارگاد، اقامت داشته باشید و چند روزی را به این مجموعه زیبا و تاریخی اختصاص دهید تا تاریخ غنی ایران و ایرانی را بهتر بشناسید.

هزینه های سفر به شیراز

هزینه های سفر به شیراز، شامل هزینه های بلیط هوایی یا هزینه های سفر زمینی، اقامت، هزینه های خورد و خوراک، هزینه رفت و آمد در شیراز، بازدید از مکان های تاریخی و خرید سوغات است.

هزینه های سفر به شیراز

هزینه بلیط هواپیما بستگی به زمان سفر شما دارد اما معمولا سفر از تهران به شیراز از290 هزارتومان تا 990 هزارتومان متغیر است.

هزینه بلیط قطار از تهران به شیراز هم بین 80 هزارتومان تا 180 تومان است.

هزینه اقامت در هتل های شیراز

یکی از خوبی های شیراز حق انتخاب متعددی است که درباره هتل ها دارید. شیراز از هتل های بسیار متنوعی برخوردار است و هتل های لوکس آن، از قیمت 400 هزارتومان تا 700 تومان به ازای یک شب اقامت و هتل های میان رده آن قیمتی حدود 100 تا 280 تومان به ازای یک شب از شما دریافت می کنند. هتل های ستاره ارگ، هتل آریوبرزن، از هتل های قیمت مناسبی است که می توانید به آن مراجعه کنید. اگر به دنبال هتل های ارزانتری هستید، بهتر است به هتل آریانا یا مهمانپذیر پیام مراجعه کنید که به ازای هر شب، قیمتی بین 90 تا 170 تومان دارند.

هزینه خورد و خوراک در شیراز

میانگین برای هر وعده غذایی خود، بین 25 هزارتومان تا 65 هزارتومان را در نظر بگیرید. غذاهای فست فودی معمولا قیمت های کمتری دارند و غذاهای کبابی و پلویی، قیمت های گران تری را شامل می شوند. با این حال همه این موارد بستگی به انتخاب رستوران مورد نظرتان دارد.

هزینه غذا در شیراز

هزینه حمل و نقل در سفر به شیراز

کرایه ها در شهرستان ها، معمولا خیلی کمتر از تهران است. شما می توانید با خیال راحت با اتوبوس های شیرازی و کارت بلیط الکترونیکی، رفت و آمد کنید و یا تاکسی هایی با قیمت 1000 تا 3000 تومان بگیرید.

هزینه بازدید از جاذبه های شیراز

در شیراز گردی خود، باید بلیت ورودی برای جاذبه های تاریخی این شهر تهیه کنید. بلیط آرامگاه حافظیه شیراز، 5000 تومان، آرامگاه سعدی، 5000 تومان، ارگ کریم خان زند 5000 تومان، باغ موزه نظر (موزه پارس) 4000 تومان، تخت جمشید، 5000 تومان و حمام وکیل شیراز، 4000 تومان و مسجد نصیرالملک شیراز 5000 تومان است. ورودی باغ ارم، باغ جهان نما، باغ دلگشا و آرامگاه خواجوی کرمانی نیز بین 3000 تا 4000 تومان است.

هزینه بازدید از جاذبه های تاریخی شیراز

شکم گردی در شیراز

به رستوران های محلی شیرازی بروید و غذاهای خوش طعم و ویژه شیرازی را سفارش دهید.

کلم پلوی شیرازی

کلم پلوی شیرازی ترکیبی از کلم قمری، پیاز، برنج، سبزی هایی همچون تره، ترخون، ریحون، شوید، و گوشت چرخ کرده و آرد نخود چی است. این غذای خوش طعم را به هیچ عنوان از دست ندهید و حتما در کنار آن، ماست یا سبزی سفارش دهید.

دوپیازه آلوی شیرازی

پیاز داغ، گوجه فرنگی، سیب زمینی و رب گوجه فرنگی با ادویه های مخصوص شیرازی ترکیب شده اند و غذایی خوش طعم و ویژه ای را ایجاد کرده اند. دوپیازه یکی از محبوب ترین غذاهای شیرازی و البته جزو آسان ترین غذاهای آن ها است. حتمای این غذای خوشمزه را در رستوران های محلی شیراز تهیه کنید.

دو پیازه آلوی شیرازی

شکر پلو

شیرازی ها به غذاهای شیرین علاقه دارند. شیرین پلو یا شکر پلو شیرازی ترکیبی از برنج، شکر، زعفران، مغز بادام و پسته و خلال نارنج یا نارنگی است.

قورمه به

این غذا طعمی شبیه تاس کباب دارد اما تفاوت هایی هم در طعم آن پیدا خواهید کرد. ترکیب، شکر، گوشت، زعفران، پیاز و به، بسیار دلچسب و دلنشین است.

قورمه به

یخنی نخود

یخنی نخود از گوشت و نخود و سیب زمینی کوبیده شده همراه با نمک و پیاز و زردچوبه تهیه می شود و جزو غذاهای پرطرفدار شیرازی است. تقریبا شبیه نخود گوشت آبگوشت است.

رب پلوی شیرازی

برنج، رب انار، گردو، کشمش، شکر، پیاز با یک دیگر ترکیب شده اند و غذایی بدون گوشت اما خوش طعم و دلپذیر را ایجاد کرده اند. رب پلوی شیرازی را همراه با سالاد شیرازی میل کنید.

اشکنه شیرازی

اشکنه غذای محلی شهرهای مختلفی است و هر جای ایران روش طبخ مخصوصی دارد. شیرازی ها برای تهیه اشکنه شیرازی، از نعناع خشک، تخم مرغ، پیاز، شنبلیله، نمک و زردچوبه استفاده می کنند.

آش شیرازی

درباره طعم آش شیرازی هر چقدر که بگوییم کم است. این آش خوشمزه را به هیچ عنوان از دست ندهید. طعم آش شیرازی همچون آش شعله قلمکار است اما تفاوت های زیادی هم بین این دو آش وجود دارد.

کوفته هلوی شیرازی، هویج پلو شیرازی، دمپختک و کوفته سبزی شیرازی ها هم بسیار خوش طعم و دلنشین است. در سفر به شیراز از این خوردنی های خوشمزه، لذت ببرید. یادتان باشد که فالوده شیرازی را هم در لیست خوردنی های خود قرار دهید. فالوده های شیرازی که در پشت ارگ کریم خان به فروش می رسند، از خوشمزه ترین فالوده های شیرازی این شهر هستند.

رستوران های معروف شیرازی

رستوران های معروف شیرازی که در سفر به شیراز حتما باید از غذاهای خوش طعم آن استفاده کرد عبارتند از:

رستوران هفت خوان که در نزدیکی هتل بزرگ شیراز و دروازه قرآن قرار گرفته است همه نوع غذاها را در دل خود دارد. از فست فود و غذاهای دریایی گرفته تا غذاهای فرنگی و محلی.

رستوران صوفی بیش از 20 سال سابقه دارد و به خاطر معماری و دکوراسیون سنتی اش، طرفداران زیادی دارد. در این رستوران معروف که در نزدیکی باغ عفیف و باغ های ستارخان قرار گرفته، می توانید علاوه بر لذت بردن از غذاهای شگفت انگیز آن، از موسیقی زنده ای که برای شما پخش می شود هم استفاده کنید.

رستوران شرزه شیراز هم جزو رستوران هایی است که معماری سنتی و دکوراسیون ویژه اش، همراه با موسیقی سنتی قدیمی، شبی به یادماندنی ایجاد می کند. هر چند که هزینه این رستوران ها به نسبت گران تر از رستوران های عادی شهر است اما قطعا لذتی متفاوت تر و به یادماندتی تر برای شما به یادگار می گذارد.

رستوران برنتین،  رستوران خانه پرهامی که قدمتی 200 ساله دارد، رستوران رودکی، رستوران باغ راز، رستوران سنتی کته ماس، از رستوران های با کیفیت این شهر هستند.

سوغاتی در سفر به شیراز

از هر چیزی بگذریم، نمی شود از خوشمزه های شیرازی گذشت. شیراز سوغاتی های متنوعی دارد که به چند مورد آن اشاره می کنیم.

مسقطی شیرازی

مسقطی شیرازی ها از شناخته شده ترین سوغات این شهر است. روی مسقطی ها را با گل محمدی، پودر دارچین، پودر پسته و انواع طعم دهنده ها می پوشانند و طعم آن ها را چندین برابر بهتر می کنند.

مسقطی شیرازی

یوخه

یوخه یکی دیگر از سوغاتی های شیرین استان شیراز است که با خمیرهای نازک رول شده و پودر قند، درست می شود. شیرینی کم و طعم بی نظیر آن، در ذهن هر مسافری باقی می ماند. در کرمانشاه به این شیرینی کاک می گویند.

بادام سوخته

به جرات می توان گفت که بادام سوخته شیرازی یکی از بهترین سوغاتی های این شهر است. ایرانی ها که عادت به خوردن چای دارند، می توانند از بادام سوخته شیرین شده، در کنار چای به جای قند استفاده کنند. برای این کار، آب، شکر و بادام با یکدیگر مخلوط می شوند و در حرارت قرار می گیرند. تا جایی که آب تبخیر و شکر آب می شود. در نهایت یک پوشش نازک و شفاف از شکر روی بادام ها قرار می گیرد و آب نباتی درست می شود که در میان آن، بادامی قرار گرفته است.

حلوای کاسه ای

حلوای آرد برنج و گلاب و زعفران شیرازی ها هم در جای خود بسیار خوش طعم و دل نواز است. از آن جایی که در گذشته این حلوا در مراسم های مختلف وجود داشت و برای هر کسی به اندازه یک کاسه ریخته می شد، به آن حلوای کاسه ای می گویند.

کاسه حلوای شیرازی

لیموی شیرازی

مگر می شود در فصل تابستان به شیراز بروید و از لیموی شیرازی و عطر بی نظیر آن بهره نبرید؟ با لیموی شیرازی، شربت آبلیمو و فالوده شیرازی فوق العاده ای می توانید در منزل تهیه کنید.

عرقیات گیاهی

در شیراز باغ ها و گلستان های بسیاری وجود دارند که سرشار از گیاهان دارویی هستند. اگر در اواخر فروردین به شیراز سفر کنید، عطر بهارنارنج شما را مست خواهد کرد. دراین زمان برداشت بهارنارنج انجام می شود و در نهایت، عرق گیری از شکوفه های بهارنارنج انجام می شود. عرقیات دیگری که در شیراز وجود دارد، گلاب، عرق نسترن و عرق بیدمشک شیرازی است. این سوغاتی هم از آن دسته سوغاتی ها است که هر فردی دوست دارد، در خانه خود، داشته باشد.

صنایع دستی در سفر به شیراز

اگر به دنبال سوغاتی لاکچری و زیبایی هستید که برای همیشه در خانه تان ماندگار باشد، سراغ صنایع دستی شیرازی ها بروید. شیرازی های هنرمند، با ظرافت تمام، سفال کاری، معرق کاری، منبت کاری و خاتم کاری را انجام می دهند و صنایع دستی بی نظیری خلق می کنند. اشیا و ظروف نقره ای هم که با ظرافت تمام، نقش و نگارهای هنرمندانه ای روی دیواره هایش حک شده، در بازار سنتی این شهر موجود است و برای تهیه یک سوغاتی بی نظیر، مناسب است.

صنایع دستی شیراز

همان طور که دیدید، تماشای شیراز زیبا، فراتر از یک سفر یک هفته ای است با این حال می توانید بلیط هواپیما تهیه کنید و در یک هفته سفری که به این شهر دارید، مشهورترین و محبوب ترین دیدنی هایش را انتخاب کنید و از سفر در این شهر زیبا، لذت ببرید.