بیماریهای مختلفی در دنیا وجود دارد که یکی از شایعترین آنها دیابت است. مبتلایاین به بیماری دیابت برای آنکه از خطرات احتمالی دور بمانند، باید موارد زیادی را رعایت نمایند. تصور برخی از افراد از بیماری دیابت این است که فرد مبتلا دیگر قادر به زندگی ساده نبوده و همیشه باید در رنج و سختی به سر برد تا مبادا به خاطر این بیماری با مشکلی جدی مواجه شود. ولی حقیقت این است که افراد مبتلا به دیابت هم میتوانند مانند هر شخص دیگری که به این بیماری مبتلا نیست از زندگی لذت ببرند؛ منتها باید برخی از نکات را رعایت کنند. صرف نظر از نکات پزشکی که همواره باید مورد توجه قرار بگیرند، اهمیت قائل شدن به تغذیه نیز برای افراد دیابتی بسیار مهم و حیاتی است. مثلا شیرینی و قند اولین تغذیهای است که مصرف آن بشدت باید کنترل شود. سوالی که در این میان مطرح میشود این است که مگر افراد مبتلا به دیابت اجازه مصرف شیرینیها را دارند؟ در ادامه قصد بررسی همین موضوع مهم را داریم.
امکان مصرف شیرینی برای افراد دیابتی
متاسفانه چارهای جز پذیرش محدودیت مبتلایان به بیماری دیابت برای مصرف شیرینی وجود ندارد. درواقع این دسته از افراد همانند افرادی که به این بیماری مبتلا نیستند، نمیتوانند در هر زمان که دلشان شیرینی خواست به نزدیکترین شیرینی فروشی بروند و هرچه که وسوسهشان میکند را بخرند و نوش جان کنند. حال این موضوع به این معنا است که افراد دیابتی تا پایان عمر خود قادر به خوردن شیرینی نیستند؟ باید بگوییم که افراد مبتلا به دیابت هم میتوانند شیرینی مصرف کنند، منتها با محدودیت بیشتر!
شیرینیهای جو پرک
از جمله شیرینیها و کوکیهایی که با توجه به شرایط افراد مبتلا به دیابت پخته میشوند، شیرینیهای جر پرک هستند. درواقع این شیرینیها از جو پرک تهیه شده و قند پایینی دارند. سایر مواد لازم برای پخت شیرینیها و کوکیهای جو پرک با شیرینیهای معمولی یکی بوده و دیگر تفاوتی میان این دو نوع شیرینی وجود ندارد. بد نیست بدانید نانهایی که در پخت آنها از جو و جو پرک استفاده میشود نیز نانهایی بهتر از نانهای گندم برای مبتلایان به دیابت هستند.
شیرینیهای پخته شده از شکر قهوهای و عصاره های طبیعی
علاوه بر شیرینیهای جو پرک شیرینیهایی هم که در پخت اولیه آنها از شکر قهوه ای استفاده شده است، گزینههای مناسبی برای مصرف افراد مبتلا به این بیماری هستند. همچنین برای قند و شکر هم که روزانه از مصرف می شوند، باید جایگزینی پیدا کرد. عصاره میوه ها و قندهای طبیعی شیرینی هایی هستند که مصرف آنها برای افراد مبتلا به بیماری دیابت مجاز بوده و مشکلی برایشان ایجاد نمیکند.
شیرینی رژیمی
با یک جستجوی ساده به راحتی میتوانید برای خودتان شیرینی رژیمی تهیه کنید. درواقع اساس شیرینیهای مخصوص افراد مبتلا به دیابت حذف روغن، قند، شکر و جوش شیرین و جایگزین کردن سبوس، خرما و شکر قهوهای است. خرما و شکر قهوهای به منظور افزودن شیرینی به کیک و شیرینی بجای استفاده از قند و شکر مضر برای این دسته از افراد مورد استفاده قرار میگیرند. علاوه بر این موضوع بد نیست بدانید که سبوس کوچکترین کالریای نداشته و از این رو مصرف آن در کیک و شیرینی برای مبتلایان به این بیماری مفید است.
مصرف شیرینی معمولی به شرط کنترل قند خون!
چنانچه فرد بیمار مصرف داروها و توصیههای پزشک معالج خود را جدی بگیرد، میتواند شیرینیهایی که سایر افراد میخورند را میل کنند. منتها به شرط اینکه بطور مداوم سطح قند خون خود را چک کرده و تنها در صورتی که میزان قند خون شخص کنترل شده باشد، اجازه خوردن شیرینیهایی که میزان شکر آنها کم بوده و در آنها از شکلات تلخ استفاده شده است را دارند.
به طور کلی افراد مبتلا به دیابت هم با رعایت نکات و مراقبتهای لازم و توصیههای پزشک میتوانند مانند هر فرد دیگری که به این بیماری مبتلا نیست شیرینی مصرف کنند؛ اما فقط به این شرط که از حدشان در میزان مصرف شیرینی نگذرند. زیرا تحت هیچ شرایطی نباید فراموش کرد که مصرف بیش از حد شیرینی برای افراد دیابتی به حدی مضر بوده که میتواند منجر به کما و مرگ شود.